Freediven

Een primeur voor Nederland! Duiklocatie Boschmolenplas is de eerste duiklocatie in Nederland met een vaste inrichting voor freedivers.

Eind september 2016 werd in de populaire duikplas een drijvend ponton geplaatst, dat op de vier hoeken is voorzien van een verzwaarde afdaal-/opstijglijn voor freedivers: 1 lijn tot een diepte van 15 meter, 1 lijn tot 20 meter en 2 lijnen tot 25 meter diepte. Aan de zijkant van de ‘lijndragers’ wordt de maximale diepte van betreffende lijn aangegeven. Ook aan het uiteinde van de lijnen wordt de maximale diepte aangegeven. Aan/op de ronde schijven, die aan de onderkant van de lijnen hangen, kunnen indien gewenst magnetische ‘tags’ bevestigd worden die de freedivers mee naar boven kunnen nemen. Deze magnetische tags zijn ter plekke bij de kiosk verkrijgbaar. Aan de lange zijden van het ponton zitten leuningen waar de freedivers zich tijdens de voorbereiding aan vast kunnen houden.

Zorgeloos duiken en snorkelen begint bij Scuba Adventures Europe. Wij helpen jou de onderwaterwereld te ontdekken met een duikuitrusting die naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften.
In onze online en offline duikwinkels vind je als duiker alle benodigdheden om van iedere duik een onvergetelijke ervaring te maken.

© Duiklocatie Boschmolenplas 1990 - 2024