Over ons

Het ontstaan

Wij zijn, Mieke en Maurits van Gulick, eigenaren van Duiklocatie Boschmolenplas en Scuba Adventures Europe.

Het is eigenlijk allemaal begonnen bij mij, Maurits. Sinds mijn jeugd gefascineerd door de dierenwereld en naar aanleiding van de afleveringen van Jacques Cousteau, speciaal de onderwaterwereld, ben ik in 1985, (Bohhh dat is bijna 40 jaar geleden!!!) begonnen met duiken.

Jacques Berben was toen mijn duikinstructeur. Na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest als internationaal accountmanager en later als bedrijfsleider bij diverse supermartketens. In 1998 ben ik bij Aegir Divecenter in Stein gaan werken. Aegir is in 1972 opgericht door Jacques (Berben niet Cousteau!). Ik heb toen van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

In 2004 (ik ben inmiddels 2* CMAS- en PADI Specialty Instructeur) heb ik Aegir Divecenter overgenomen. Aegir, een mooie overzichtelijke winkel en goed uitgeruste werkplaats waar service, hoge kwaliteit en persoonlijk advies op de eerste plaats staan, was gevestigd in een mooi groot pand aan de haven van Stein.

Maar er was niets te duiken...

De duiker en de duikbranche veranderden. Om te in de toekomst succesvol te blijven was een ding belangrijk: We moesten naar de duiker toe, in plaats van dat de duiker naar de winkel komt.

In 2010/2011 werd ik benaderd door de toenmalig eigenaar van Duikschool Stingray: ”Of ik de duikschool en het beheer van Duiklocatie Boschmolenplas van hem wilde overnemen”.

Dit was de kans!

Samen met Mieke, mijn echtgenote (Padi Assistent Instructor en duikt sinds 2000), die toen nog als officemanager werkzaam was in de reiswereld, werden de mogelijkheden besproken. Wat hebben we voor ogen?

“Een vijfeenheid”:

 1. Een prachtig eigen duikwater,

 2. Overzichtelijke duikwinkel,

 3. Vulstation en verhuur van duikmaterialen

 4. Werkplaats

 5. Horeca

1 januari 2012 was onze eerste dag met een eigen duiklocatie in Heel en een eigen duikwinkel in Stein... Eén van beiden lag op de “verkeerde” plaats. Uit praktische overwegingen werd besloten de winkel te verhuizen naar de duiklocatie.

Hier moest nog heel wat gebeuren om de “vijfeenheid” te verwezenlijken:

 1. De oude keten moesten vervangen worden

 2. Er moest een groot modern gebouw komen - alles onder een dak - praktisch en het magische en hippe woord BELEVING was de basis.

Het is voorjaar 2012, Mieke heeft inmiddels haar baan in de reiswereld vaarwelgezegd en is fulltime werkzaam in ons eigen bedrijf. Jaren van onderzoeken, tekenen, wijzigen bestemmingsplan enz. volgen.

2012 tot 2022 kort samengevat:

 • Kostenplaatje berekenen, financiering aanvragen, bureaucratie;

 • Wijzigen bestemmingsplan, onderzoeken voor, flora/fauna, bodem, geluid, verkeer enz. enz.

 • 30 November 2018 winkel in Stein na 46 jaar dicht.

 • 24 December 2018 Eindelijk!!! We krijgen akkoord van de banken voor de aangevraagde financieringen.

 • Zoeken naar aannemer, constructiebedrijf, installateur.

 • Start bouw 16 maart 2020 feest... Ja wisten wij veel dat op 15 maart door de lockdown wegens corona Europa op slot ging.

 • Waar waren we aan begonnen…!

Oktober 2020 de nieuwbouw is klaar en we kunnen onze intrek nemen. Nog steeds dicht onder beperkingen wegens corona. 2021 en 2022 i.v.m. corona volgen.

Voorjaar 2023: We gaan ervoor met het mooiste en meest uitgebreide duikcentrum van de Benelux:

 1. Eigen duiklocatie (privé water 100ha)

 2. Vulstation Perslucht tot 300Bar

 3. Verhuur van Complete Duikuitrustingen en losse uitrustingstukken (alleen te gebruiken op Duiklocatie Boschmolenplas)

 4. Winkel met zeer ruim assortiment Duik- en Snorkelmaterialen, Servicedienst voor onderhoud en reparatie van Ademautomaten, Trimvesten, Droogpakken, Duikcomputers en Fleskeuringen en duikpakken enz.

 5. Horecagelegenheid voor duikers, wandelaars en fietsers, met ruim terras dat een prachtig uitzicht biedt over het water

Voldoende uitdagingen voor 2 ondernemers in de duiksport. Wij blijven ons in de toekomst inzetten voor de beleving van het duiken!

Graag tot ziens bij Duiklocatie Boschmolenplas en/of Scuba Adventures Europe.

Mieke en Maurits van Gulick en Team

Zorgeloos duiken en snorkelen begint bij Scuba Adventures Europe. Wij helpen jou de onderwaterwereld te ontdekken met een duikuitrusting die naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften.
In onze online en offline duikwinkels vind je als duiker alle benodigdheden om van iedere duik een onvergetelijke ervaring te maken.

© Duiklocatie Boschmolenplas 1990 - 2024